Karadenizin Güzel Yemekleri :)
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Karadenizin Güzel Yemekleri :)
MUHLAMA Malzemeler |
4 kasik misir unu 3 kasik tereyagi hafif ilik su 1 bardak trabzon peyniri tuz |
Hazırlanış |
tavada yag eritilir,misir unu eklenir ve unun
rengi degisene kadar kavrulur,üzerine su ve trabzon peyniri ve tuz
eklenerek,tereyagi üstte birikmeye baslayana kadar hafif ateste tahta
kasik ile karistirilarak pisirilir.(kullanilan tavanin bakir olmasi
kavrulan misir ununa ayri bir lezzet katar)
DesTRoyer~- Grafiker Takımı
- Wolfteam Oyundaki Adı : lFerraril Mesaj Sayısı : 159 Rep Gücü : 233 Rep Puanı : 8 Doğum tarihi : 16/09/92 Kayıt tarihi : 07/02/11 Yaş : 31 Nerden : Rize
Geri: Karadenizin Güzel Yemekleri :)
Fındık Ezmesi (Acılı)
Malzemeler
2 su bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı fındık yağı
250 gr beyaz peynir
1.5 çay kaşığı nane
1.5 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Not:
Hazırlama Süresi : 10 dk
6 kişilik
Yapılışı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın.
Çekilmiş
fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz,
pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını
azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini
çatalla şekillendirip servis yapın.
Malzemeler
2 su bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı fındık yağı
250 gr beyaz peynir
1.5 çay kaşığı nane
1.5 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Not:
Hazırlama Süresi : 10 dk
6 kişilik
Yapılışı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın.
Çekilmiş
fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz,
pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını
azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini
çatalla şekillendirip servis yapın.
DesTRoyer~- Grafiker Takımı
- Wolfteam Oyundaki Adı : lFerraril Mesaj Sayısı : 159 Rep Gücü : 233 Rep Puanı : 8 Doğum tarihi : 16/09/92 Kayıt tarihi : 07/02/11 Yaş : 31 Nerden : Rize
Geri: Karadenizin Güzel Yemekleri :)
HAMSİLİ EKMEK
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler :
* 1 demet pazı
* 1 demet taze soğan
* 5 pırasa
* 1 tutam maydanoz
* 500 gr.hamsi
* 2 çorba k.tereyağı
* Tuz
* Karabiber
* Aldığı kadar mısır unu
Hazırlanışı
: Pazı, soğan, pırasa ve maydanozu ince doğrayın. Diğer tarafta
hamsileri ayıklayıp temizledikten sonra satır ile iyice kıyın. Hamsileri
de yeşilliklerin üzerine ekleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını ilave
edin. Aldığı kadar mısır unu ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış
tepsiye alarak yayın. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler :
* 1 demet pazı
* 1 demet taze soğan
* 5 pırasa
* 1 tutam maydanoz
* 500 gr.hamsi
* 2 çorba k.tereyağı
* Tuz
* Karabiber
* Aldığı kadar mısır unu
Hazırlanışı
: Pazı, soğan, pırasa ve maydanozu ince doğrayın. Diğer tarafta
hamsileri ayıklayıp temizledikten sonra satır ile iyice kıyın. Hamsileri
de yeşilliklerin üzerine ekleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını ilave
edin. Aldığı kadar mısır unu ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış
tepsiye alarak yayın. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
DesTRoyer~- Grafiker Takımı
- Wolfteam Oyundaki Adı : lFerraril Mesaj Sayısı : 159 Rep Gücü : 233 Rep Puanı : 8 Doğum tarihi : 16/09/92 Kayıt tarihi : 07/02/11 Yaş : 31 Nerden : Rize
Geri: Karadenizin Güzel Yemekleri :)
Hamsi Kızartması
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]MalzemelerHamsi (miktarı isteğe göre)
Mısır unu
Sıvı yağ
TuzHazırlanışıBalıkların
temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) iyice yıkayın ve
bir kaba koyarak yeteri kadar tuz serpin. Hamsileri, tabağa koyduğunuz
mısır ununa bulayın. Tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak altını yakın
ve yağ kızdıktan sonra balıkları dizin. Balıkların alt
kısmı kızardıktan sonra düz bir kapak varsa onunla yoksa tek tek
çevirin ve her iki yüzleri kızardığında servis tabağına alın. Afiyet
olsun..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]MalzemelerHamsi (miktarı isteğe göre)
Mısır unu
Sıvı yağ
TuzHazırlanışıBalıkların
temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) iyice yıkayın ve
bir kaba koyarak yeteri kadar tuz serpin. Hamsileri, tabağa koyduğunuz
mısır ununa bulayın. Tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak altını yakın
ve yağ kızdıktan sonra balıkları dizin. Balıkların alt
kısmı kızardıktan sonra düz bir kapak varsa onunla yoksa tek tek
çevirin ve her iki yüzleri kızardığında servis tabağına alın. Afiyet
olsun..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
DesTRoyer~- Grafiker Takımı
- Wolfteam Oyundaki Adı : lFerraril Mesaj Sayısı : 159 Rep Gücü : 233 Rep Puanı : 8 Doğum tarihi : 16/09/92 Kayıt tarihi : 07/02/11 Yaş : 31 Nerden : Rize
Geri: Karadenizin Güzel Yemekleri :)
Fındıklı Yufka Tatlısı
Malzemeler
2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu
Not:
Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
4 kişilik
Yapılışı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.
Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin. Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.
Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu
Not:
Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
4 kişilik
Yapılışı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.
Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin. Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.
Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
Lecont- Deneme Moderatör
- Wolfteam Oyundaki Adı : ILecontI Mesaj Sayısı : 132 Rep Gücü : 254 Rep Puanı : 0 Doğum tarihi : 01/02/97 Kayıt tarihi : 09/02/11 Yaş : 27 Nerden : Konya
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz